Rotterdam sentrum – ting å gjøre

Byen Rotterdam er en del av Sør-Holland-regionen i Nederland. Selv om Amsterdam har et mer kjent image, tar sentrum av Rotterdam fortsatt imot mange spirende turister hvert år.

Byen Rotterdam og dens sentrale distrikter er fulle av fantastiske aktiviteter for å holde turister opptatt og underholdt. Dette senteret er ikke kjent over hele verden for sin mat og servering, men besøkende kan absolutt nyte et øyeblikk fra ferien mens de le på de mange restaurantene i sentrum av Rotterdam. Å spise ute er definitivt en av de bedre tingene å gjøre i Rotterdam sentrum, det er dusinvis av nye og spennende restauranter å oppleve. Å spise ute er definitivt en av de bedre tingene å gjøre i sentrum av Rotterdam.

Rotterdams shoppingmiljø er ganske oppmuntrende for reisende siden det er flere kjøpesentre og to gågater i sentrum. Du kan finne et bredt utvalg av varer som spenner fra moteartikler, kosmetikk, pyntegjenstander, matvarer. Lijnbaan og Hoogstraat er de to mest besøkte fotgjengerområdene i byen. Bymarkedet er også verdt et besøk for å finne verdifulle varer til billige priser. Det er kun åpent på tirsdager og søndager.

Kralingse Plas er en indre innsjø som byr på noen fenomenale vannsporter. Lokalbefolkningen sees ofte ved innsjøen og andre innsjøer og vannveier rundt denne vannrike byen i helgene. Seiling og seiling er noen av de mer vanlige vannaktivitetene som tilbys i sentrum.

Alle disse aktivitetene kan virke interessante for noen, men spenningssøkere vil fortsatt klø seg i knærne etter noe mer spennende. Det er her fallskjermhopping kommer inn i bildet! Ja, det er en fallskjermhoppingsskole i sentrum av Rotterdam, og det er mulig å hoppe over sentrum.

Å gå på kino er et populært tidsfordriv for turister og lokalbefolkningen i Rotterdam. Det finnes en rekke kinoer i byen, og en av megakinoene ligger faktisk i hjertet av Rotterdam. Kalt Pathe Schouwburgplein, og tilbyr både lokale art house-filmer og store Hollywood-filmer.

Tallrike festivaler holdes gjennom året og tiltrekker seg tusenvis av mennesker fra hele Europa og noen ganger verden. Den internasjonale filmfestivalen finner sted hver januar og er blant de største filmfestivalene i Europa. Art Rotterdam finner sted hver februar og havnen i Rotterdam blir veldig travel under World Port Days i begynnelsen av september. Elskere av klassisk musikk kan også delta på Gergjevfestivalen i september.

Legg igjen en kommentar