Art deco-stil Beslag for vinduer og skap

Mange har hørt begrepet deco, men er ikke kjent med hva som skiller denne stilen fra andre. Art Deco er en eklektisk kunstnerisk og designstil som blomstret i Paris på 1920-tallet og blomstret internasjonalt gjennom 1930-tallet, inn i andre verdenskrigs tid. Stilen påvirket alle områder av design, inkludert arkitektur og interiørdesign, industridesign, mote og smykker, samt visuell kunst som maleri, grafisk kunst og film.

Så hva skiller et stykke art deco-stil? Den inneholder vanligvis geometriske former og livlige farger (mere i malerier og eksteriørdesign). Den legger vekt på dristige, elegante linjer og fremtredende former som ofte ser ut til å være der for dekorasjon i stedet for funksjon. Deco-design kan for eksempel inneholde stiliserte blomster eller blader. Denne stilen er ofte definert som «geometri og enkelhet». Levende farger som ofte kontrasterer og enkle former er tegn på økningen i handel og teknologisk innovasjon.

I dette spesielle dørpanelet kan du se at det er en art deco-stil fra de stiliserte linjene som dekorerer begge sider. Denne ellers enkle, moderne bakplaten får et snev av eleganse og design. Det er en av de flotte tingene med denne stilen; det kan være enkelt, men elegant og moderne, men likevel progressivt. Det er derfor det var en økende gjenoppblomstring av Art Deco-stilen på slutten av 1980-tallet, og hvorfor den fortsetter å bli sett over hele verden i dag.

En god ting med art deco-maskinvare er dens evne til å kombinere godt med forskjellig tilbehør. For eksempel kan denne dørplaten pares med en mengde forskjellige dørhåndtak. På dette spesielle passasjesettet er en rund krystallknapp i Vassar-stil. Krystallknotter skiller seg virkelig ut på disse messingplatene, og art deco-stilen gir et ytterligere preg av raffinement. Derfor kan du også velge å legge til en riflet eller åttekantet knapp til denne typen bakplate.

Legg igjen en kommentar