Kunst og malerier til hjemmet ditt

Hvordan velger du kunst til hjemmet ditt? Det er fire faktorer som vil påvirke hvordan du velger kunst og malerier for å dekorere hjemmet ditt. De er pris, stil, huset ditt og kunstneren. Noen velger kunst for skjønnheten til selve stykket, mens andre ser etter skatter som passer godt til dekorasjonen deres. Verken er feil eller rett, men det er viktig å finne ut hvilken type kunstkjøper du er før du velger kunst til hjemmet ditt.

Stil fører til den tredje faktoren, hjemmet ditt. For noen kunst betyr ikke «match» så mye, men for andre er kunst en aksent og en del av hjemmet. Hvis veggene dine er dekket av viktoriansk blomstertapet, kan det hende at abstraktet ikke ser riktig ut. Det er ingenting galt med å kjøpe et stykke for farge eller stil alene, bare sørg for at du liker det også.

Først er prisen å vurdere. Sett et prisnivå for deg selv. Noen vil hevde at slike strenge verdier ikke bør settes på kunst, men virkeligheten ber om å være annerledes. For billigere alternativer, prøv å kjøpe et trykk eller reproduksjon i stedet for en original, eller kjøp stykker fra unge, nye kunstnere. Ved å sette en prisgrense for deg selv før du begynner søket, kan du også begrense hvor du vil se – fra eksklusive gallerier til trykkerier.

En annen er stil. Du trenger ikke bestemme deg med en gang, men det kan ofte hjelpe hvis du vet om du er ute etter et tradisjonelt landskap eller et minimalistisk abstrakt. Er du typen som liker realistiske portretter, eller går du for store, sprutende fargeuttrykk? Tenk på dine personlige preferanser og stil før du ender opp med en skisse av en hest når du virkelig ville ha en Pollock-lignende olje.

Endelig kunstneren. Enten du kjøper en reproduksjon eller en original, ta deg tid til å lese kunstnerens uttalelse og lære om stykket. Du vil bli overrasket over hvor mye denne enkle, men grunnleggende bakgrunnsinformasjonen på jobben kan påvirke avgjørelsen din. Ikke bare vil du bedre forstå kunsten du har valgt for hjemmet ditt, men du vil også ha en historie å fortelle.

Fremfor alt annet, sørg for at du liker den og virkelig liker å se på den. Velg brikker du vil stirre på. Det kan ta et helt liv å finne dem, men det er verdt det.

Legg igjen en kommentar