Påvirker dyrelivet dig?

Hække er ofte et centralt træk ved højt værdsatte landskaber, der giver et link til århundreders landbrugsaktivitet.

Alle hække har brug for ledelse for at maksimere deres værdi for dyrelivet og for at øge produktionen af ​​blomster og bær. De bedste hække håndteres roterende i forskellige aldre og strukturer. De inkluderer modne hæk træer, der er af særlig værdi for flagermus og insekter såvel som stående dødt træ. De suppleres ofte med bufferstrimler af ukrudt eller uudskåret græsarealer, hvilket giver et ekstra levested for dyrelivet. Hvor de forekommer, kan hække af jord og klipper have stor betydning for krybdyr til dvale og solbadning.

Hække giver vigtige levesteder og ressourcer til vilde dyr, herunder mad, sejlads og ynglepladser. De giver også en sikker måde for vilde dyr at bevæge sig gennem landskabet på. Hække understøtter populationer af skadedyrsrovdyr og giver et hjem for bestøvere ved siden afgrøder.

Forskellige hækstørrelser, typer og karakteristika er af værdi for forskellige arter, så de bedste hække til dyrelivet har en varieret karakter langs deres længde og vil tiltrække et bredere udvalg af vilde dyr. Korte hække med brede græsbufferstrimler foretrækkes af grå patroner, linned og gule hamre. Imidlertid kræver lapwings og cornbuntings åbne marker med korte hække eller heckless bank. Høje og brede hække passer til skildpadder, bullfinches og sangtrusser. Et godt busklag og vækst i bunden er til stor fordel for mange arter, herunder pindsvin, padder og krybdyr.

Drejning af den roterende hæk hjælper med at skabe denne alsidige struktur samt øge blomster- og bærproduktionen til vilde dyr. Blomsterknopper på mange hækplanter dannes under andetårs vækst, så årlig beskæring kan forhindre dem i at dannes. Roterende beskæring har derfor store fordele for en række insekter, herunder afgrødestøvere, da forårsblomstring er en vigtig ressource i landskabet. Dette kan også reducere tid og penge på årlige nedskæringer.

Korrekt forvaltede hække vil give forskellige fugle- og pattedyrsmiljøer og give mad og beskyttelse hele året. Hækletræer er særligt vigtige for dyrelivet, da gamle træer giver plads til indlejring af ugler til træer, spurve og flagermus og insekter, som de lever af.

Opskæringsstrategier kan skræddersys til at passe til hækarter, der findes på gården, tilstødende levesteder og den lokale landskabskarakter. Høje hække som Haekplanter Heijnen med masser af hæk træer er ideelle til at forbinde skovområder, hjælpe små pattedyr og padder med at bevæge sig gennem landskabet og til at søge og navigere med flagermus. Hække med brede græs- eller vildblomstermarginer er perfekte til at forbinde uforbedrede græsarealer. Korte reder uden træer er bedre i områder, hvor ynglende fugle udsættes for rovdyr.

Hække bør ikke skæres i højsæsonen for fugle mellem marts og september. Hvis du kan udskyde beskæring til januar og februar, giver bærhøsten værdifuld mad til dyrelivet. Hvis dette ikke er muligt, kræves en 3-årig rotation for at give en kofanger af bær i et år efter rotation. Skæring udføres normalt med en sav, men en cirkelsav er et mindre skadeligt alternativ, der skaber et renere snit og tilskynder til bedre genvækst.

Skriv et svar