Art deco stil Hardware til vinduer og skabe

Mange har hørt udtrykket deco, men er ukendte med, hvad der adskiller denne stil fra andre. Art Deco er en eklektisk kunstnerisk og designstil, der blomstrede i Paris i 1920’erne og blomstrede internationalt gennem 1930’erne, ind i anden verdenskrigs æra. Stilen påvirkede alle områder af design, herunder arkitektur og indretning, industrielt design, mode og smykker samt billedkunst som maleri, grafisk kunst og film.

Så hvad skelner et stykke art deco-stil? Det indeholder normalt geometriske former og levende farver (mere i malerier og udvendige designs). Det understreger dristige, elegante linjer og fremspringende former, der ofte synes at være der til dekoration snarere end funktion. Deco-design kan for eksempel indeholde stiliserede blomster eller blade. Denne stil defineres ofte som “geometri og enkelhed”. Levende farver, der ofte kontrasterer og enkle former, er tegn på stigningen i handel og teknologisk innovation.

I denne særlige dørplade kan du fortælle, at det er en art deco-stil fra de stiliserede linjer, der dekorerer begge sider. Denne ellers enkle, moderne bagplade får et strejf af elegance og design. Det er en af de store ting ved denne stil; det kan være simpelt, men alligevel elegant og moderne, men alligevel progressivt. Derfor var der en voksende genopblussen af art deco-stil i slutningen af 1980’erne, og hvorfor den fortsat ses over hele verden i dag.

En god ting ved art deco-hardware er dens evne til at kombinere godt med forskellige tilbehør. For eksempel kan denne dørplade parres med et væld af forskellige dørhåndtag. Fremhævet på dette særlige passagesæt er en Vassar-stil, rund krystalknop. Krystalknapper skiller sig virkelig ud på disse messingplader, og art deco-stilen tilføjer et yderligere strejf af sofistikering. Derfor kan du også vælge at sætte en riflet eller ottekantet knap til denne stil bagplade.

Skriv et svar