Kunst og malerier til dit hjem

Hvordan vælger du kunst til dit hjem? Der er fire faktorer, der vil påvirke, hvordan du vælger kunst og malerier til at dekorere dit hjem. De er pris, stil, dit hus og kunstneren. Nogle vælger kunst for selve stykkets skønhed, mens andre ser efter skatte, der passer godt sammen med deres indretning. Hverken er forkert eller rigtigt, men det er vigtigt at fastslå, hvilken type kunstkøber du er, før du vælger kunst til dit hjem.

Stil fører til den tredje faktor, dit hjem. For nogle betyder kunst ‘match’ ikke meget, men for andre er kunst en accent og en del af hjemmet. Hvis dine vægge er dækket af victoriansk blomstertapet, ser det abstrakte måske ikke rigtigt ud. Der er ikke noget galt med at købe et stykke til farve eller stil alene, bare sørg for at du også kan lide det.

Først er prisen at overveje. Indstil et prisniveau for dig selv. Nogle vil hævde, at sådanne strenge værdier ikke bør lægges på kunst, men virkeligheden beder om at være anderledes. For billigere muligheder, prøv at købe et tryk eller en reproduktion snarere end en original eller købe stykker fra unge, nye kunstnere. Ved at indstille en prisgrænse for dig selv, inden du begynder din søgning, kan du også indsnævre, hvor du vil kigge – fra avancerede gallerier til tryklagre.

Andet er stil. Du behøver ikke beslutte med det samme, men det kan ofte hjælpe, hvis du ved, om du leder efter et traditionelt landskab eller et minimalistisk abstrakt. Er du den slags person, der kan lide realistiske portrætter, eller går du efter store, plettede farveudtryk? Tænk på dine personlige præferencer og stil, inden du afslutter med en skitse af en hest, når du virkelig ville have en Pollock-lignende olie.

Endelig kunstneren. Uanset om du køber en reproduktion eller en original, skal du tage dig tid til at læse kunstnerens erklæring og lære om stykket. Du vil blive overrasket over, hvor meget denne enkle, men alligevel grundlæggende baggrundsinformation i arbejdet kan påvirke din beslutning. Ikke kun vil du bedre forstå den kunst, du har valgt til dit hjem, men du har også en historie at fortælle.

Frem for alt andet skal du sørge for, at du kan lide det, og at du virkelig nyder at se på det. Vælg stykker, som du vil stirre på. Det kan tage et helt liv at finde dem, men det er det værd.

Skriv et svar